Ketaus Indų ir kitų gaminių iš ketaus priežiūra ir paruošimas

 

Ketaus indai yra vertingi ne tik dėl jų unikalių savybių, bet ir dėl ilgaamžiškumo. Šie indai yra ne tik praktiški, bet ir aplinkai draugiški ir jūsų sveikatai.  Norint tinkamai pasirūpinti ketaus indais, svarbu laikytis tam tikrų gairių.

Ketaus Indų paruošimas naudoti

Paruošimas :  Ketaus indą nuplaukite  šiltu vandeniu  ir švelnia kempine . Paskui sausai nušluostykite.

Įkaitinkite orkaitę ar Primo Ceramic Grilių iki 180-200 laipsnių ( naudokite tiesioginės ugnies deflektorių). Įdėkite ketaus indą į kepsninę arba orkaitę, nustatykite 180-200 laipsnių temperatūrą ir palikite valandai.( jei tai keptuvė ar puodas, tai dėkite apverstą).

Po valandos išimkite, leiskite ketaus indui  truputį atvėsti. Naudojant popierinį rankšluostį  ar švarų audinį, ištepkite indą aliejumi. Tinka  bet kuris kepimui tinkamas aliejus  ( rapsų, linų sėmenų).

Tą patį procesą pakartokite  du – tris kartus. Įkaitinkite, leiskite atvėsti, ištepkite, įkaitinkite ir vėl leisti atvėsti. Po 2-3 kartų indas bus paruoštas naudojimui.

Leiskite indui atvėsti. Indas bus paruoštas naudojimui.

 

 Ketaus Indų naudojimo taisyklės

Įkaitintus ketaus indus negalima staigiai atvėsinti. Jie gali trūkti. Todėl leiskite jiems natūraliai atvėsti.  

Priežiūra: Po kiekvieno maisto ruošimo, kepimo kruopščiai nuplaukite ir išdžiovinkite indą, o paskui  ištepkite aliejumi.  Naudokite popierinį rankšluostį.  Jei neištepsite – ketaus indas pasidengs rūdimis.

Senų Indų Atnaujinimas

Senus ketaus indus galima atnaujinti naudojant metalinį šepetį arba švitrinį popierių. Iššveiskite ketaus indą ir pakartokite anksčiau aprašytą procesą.

Tinkamai rūpinantis ketaus indais, galima užtikrinti, kad jie tarnaus labai  ilgus metus. Jūsų patiekalai bus skanūs ir sveiki,